De finns många sätt att spara pengar på. De finns roliga sätt att spara pengar på och de finns tråkiga sätt att spara pengar på. Vi tänkte lägga fokus på att jämföra saker för att spara pengar i detta inlägg. Att spara pengar behöver inte vara jobbigt men de kan vara svårt. De flesta som inte riktigt har koll vet att man kan spara pengar genom att inte köpa onödiga saker. Men det är ett rätt tråkigt sparande. Då får man inte dem grejerna man vill ha. Tänk om du efter detta inlägg kan spara upp till 10 000 kr per år utan att undvika att köpa saker du vill ha? De är precis vad som kommer att hända. Det är lite som att vinna på lotto. Om man jämför priser på produkter och tjänster kan man spara flera tusen per år. Du har därför råd att köpa mer samtidigt som du sparar pengar.

Saker att jämföra:

  • Att jämföra olika bolån kan lätt spara dig 0,5% enhet. Ett lån på 2 miljoner som de flesta i Sverige har kommer att spara dig 10 000 kr per år. Att jämföra just bolån är den jämförelsen som kommer ge mest klirr i kassan. Se därför till att alltid jämför bolåneräntor.
  • Att jämföra hemelektronik kommer att spara dig ungefär 500 kr per produkt än om du hade gått ner till den lokala affären. Du behöver alltså inte köpa mindre hemelektronik men om du jämför den du köper sparar du pengar. En normal konsument kan ungefär spara 2000 kr per år på detta sätt.
  • Gå inte bara ner på Ica och köp din mat. Se till att jämför olika matbutiker mot varandra innan du handlar maten du behöver. Idag har de flesta butiker sina annonsblad även på nätet. Här kan du läsa i lugn och ro hemma. Gå till den affären som har mest kampanjer på maten som du behöver denna dag.

Vi önskar dig lycka till, som prisjägare!

jämför