Är man i den yngre åldern eller som ungdom kan det vara knepigt att spara ihop pengar. I den här ålder är det vanligt att man kanske enbart har någon form av månad- eller veckopeng, eller att man får sitt studiebidrag och då finns det kanske inte så mycket utrymme för att spara. Det vanligaste är att man vill spara ihop till något som man verkligen vill ha, men som föräldrarna inte vill eller har råd att bekosta. Då finns det faktiskt andra lösningar än att använda sig av det bidrag man får från staten eller från föräldrarna.bank-kwj-621x414livemint

Känslan när man har lyckats spara ihop den summan man har som mål är ofta en mycket härlig känsla när man är ung. Genom att sälja saker man inte längre använder, hjälpa till vid olika event eller kanske panta burkan, kan man faktiskt få ihop mer pengar än vad man först hade kunnat tänka sig. Väljer man dessutom att panta så ser man även till att göra en mycket stor och positiv inverkan på miljön, samtidigt som man kan lägga undan några extra slantar.

Många ungdomar väljer också att sommarjobba. Detta är ett mycket bra sätt att tjäna in pengar och i Sverige brukar dessutom lönerna vara mycket bra för unga som vill ut i arbetslivet. Idag finns det mängder med olika jobb som man kan söka, men att arbeta på nöjesfält, i kiosk eller butik, eller att sälja jordgubbar brukar vara det absolut vanligaste. Vissa jobb är självklart med komplicerade eller ansträngande än andra, men ser man till att kolla upp företaget i förväg, gärna med hjälp av en vuxen, kan man se till att man verkligen får betalt för mödan.

Det går självklart att även spara undan den summan man får som studiebidrag eller månadspeng, det gäller bara att hålla hårt i pengarna och se till att man prioriterar rätt.